Äggmuffins
Äggmuffins är ju både gott nyttigt och proteinrikt. Servera till frukost eller som mellanmål. Variera fyllningen med det du har i kylen. Ost, bacon, skinka, grönsaker m.m.
Äggmuffins – grundrecept
Du behöver: ca 6 muffins
3-4 ägg (beroende på storlek)
1 skvätt vatten eller mjölk
salt & svartpeppar
Fyllning: Ta vad du har i kylen t.ex.
riven ost
rökt skinka, bacon eller andra rester
soltorkade tomater
champinjoner
paprika
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C.
Vispa ihop ägg med en skvätt vatten eller mjölk samt salt och peppar i en bunke.
Fördela fyllningen i muffinsformar eller en oljad muffinsplåt. Häll på äggsmeten, men lämna lite plats annars kan smeten flyta ut när muffinsen sväller.
Ställ in i ugnen och grädda ca 10-15 minuter.