Mjuk banankaka
Visst händer det er också? Ja, att det ligger ett par nästan svarta bananer kvar på köksbänken. Då bakar ni den här saftiga banankakan av dom istället för att slänga dom. Lätt att vispa ihop och blir så saftig och god.
Ingredienser:
3 ägg
3 dl strösocker
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 tsk kanel
100 g smör, smält
3 dl vetemjöl
1–2 bananer, mosade
(1 dl hackade hasselnötter eller valnötter)
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ägg och strösocker pösigt med en elvisp.
Blanda ner resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.
Mosa bananerna på en tallrik med en gaffel. Rör ner bananer och eventuellt nötter i smeten
Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform eller springform, ca 1 1/2-liter.
Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 50 minuter. Låt den svalna innan du stjälper upp den på en tallrik.