Julköttbullar
Vad vore julbordet utan köttbullar! Krydda dom med kryddpeppar för att få in lite av julens smaker. Perfekta att göra långt i förväg och förvara i frysen.
Ingredienser:
2 stora lökar
2 msk smör
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ströbröd2 ägg
1 1/2 tsk salt
2 krm kryddpeppar
1 1/2 tsk socker
1 kg blandfärs
3 msk smör till stekning
Gör så här:
Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i smöret, låt svalna.
Blanda löken med grädde, mjölk och ströbröd i en bunke. Mixa slätt och låt svälla 10 minuter.
Blanda ner ägg, kryddpeppar, salt och socker. Rör ner färsen och blanda hastigt ihop till en jämn smet.
Rulla färsen till köttbullar och stek köttbullarna i omgångar i smör i en stekpanna tills de är genomstekta.