Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Cashewkyckling

Enkel, nyttig och supergod är denna kyckling med grönsaker och cashewnötter.

Ingredienser: 4 portioner

  • 3 msk majsstärkelse

  • 1/2 tsk salt

  • 1/2 tsk svartpeppar

  • Ca 500 g kycklingbröstfile, skuren i bitar.

  • 2 msk sesamolja

  • 1 msk olivolja

  • 1 broccolihuvud, skuren i små buketter

  • 1 röd paprika, skuren i bitar

  • 200 g frysta sojabönor

  • 2 klyftor vitlök, pressade

  • 1 dl cashewnötter

  • 3 msk ljus soja

  • 2 msk honung

  • 1 msk risvinäger

  • 1/2 tsk sambal oleak

  • 1 tsk riven ingefära

  • 1 salladslök, skuren i tunna skivor

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Blanda majsstärkelse, salt och peppar i en fryspåse. Tillsätt kycklingen och blanda runt allt noga.

  2. Häll oljorna i en gryta och bryn kycklingen så den får fin färg runt om.

  3. Tillsätt broccoli, paprika, bönor och vitlök. Bryn grönsakerna ihop med kycklingen tills grönsakerna är mjuka och kycklingen färdig.

  4. Tillsätt cashewnötter.

  5. Blanda ihop soja, honung, risvinäger, ingefära och sambal oleak. Häll över kycklingen och grönsakerna. Rör om och låt puttra ihop ca 1 minut.

  6. Strö över salladslök vid servering och servera med ris.

See this content in the original post