Cashewkyckling
Enkel, nyttig och supergod är denna kyckling med grönsaker och cashewnötter.
Ingredienser: 4 portioner
3 msk majsstärkelse
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Ca 500 g kycklingbröstfile, skuren i bitar.
2 msk sesamolja
1 msk olivolja
1 broccolihuvud, skuren i små buketter
1 röd paprika, skuren i bitar
200 g frysta sojabönor
2 klyftor vitlök, pressade
1 dl cashewnötter
3 msk ljus soja
2 msk honung
1 msk risvinäger
1/2 tsk sambal oleak
1 tsk riven ingefära
1 salladslök, skuren i tunna skivor
Gör så här:
Blanda majsstärkelse, salt och peppar i en fryspåse. Tillsätt kycklingen och blanda runt allt noga.
Häll oljorna i en gryta och bryn kycklingen så den får fin färg runt om.
Tillsätt broccoli, paprika, bönor och vitlök. Bryn grönsakerna ihop med kycklingen tills grönsakerna är mjuka och kycklingen färdig.
Tillsätt cashewnötter.
Blanda ihop soja, honung, risvinäger, ingefära och sambal oleak. Häll över kycklingen och grönsakerna. Rör om och låt puttra ihop ca 1 minut.
Strö över salladslök vid servering och servera med ris.