Fläskfilé gratäng
Fläskfilé, champinjoner, bacon och lök är en god kombination. Lite chutney i såsen blir pricken över i:et.!
Ingredienser: 4 portioner
1 stor fläskfilé
1 paket bacon
250 g champinjoner
1 gul lök
smör att steka i
2,5 dl creme fraiche
1,5 dl grädde
1 msk kinesisk soja
3 msk mangochutney, jag hade rabarberchutney i skafferiet som jag tog idag.
Salt, peppar
Bladpersilja
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 gr.
Putsa fläskfilén och skär i skivor. Stek dem hastigt på båda sidor i smör, salta och peppra.
Finhacka lök och skär champinjoner i mindre bitar. Fräs i smör tills de fått fin färg.
Stek baconet. Klipp ner i mindre bitar och blanda med lök, champinjoner och fläskfilé. Lägg över i ugnsform.
Koka upp creme fraiche, grädde och övriga ingredienser. Smaka av såsen. Häll över fläskfilén.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med valfritt tillbehör och klipp lite bladpersilja över fläskfilégrytan.