Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Chicken Katsu

En japansk variant på wienerschnitzel. En utbankad kycklingfilé panerad med Panko och sen friterad. Kan inte bli annat än gott. Serveras med ris, kålsallad och Tonkatsusås.

INGREDIENSER (4 portioner)

Chicken Katsu

  • 4 kycklingfiléer

  • 1 dl Vetemjöl

  • 2 ägg

  • 3 dl panko (japanskt ströbröd)

  • Salt och peppar

  • Olja, till fritering

    Tonkatsusås

  • 1 dl ketchup

  • 0,5 dl worcestersås

  • 2 msk japansk soja

  • 1 msk honung

See this content in the original post

GÖR SÅ HÄR:

  1. Lägg kycklingen i en tjockare plastpåse och banka ut filéerna tills de är tunna och jämna.

  2. Vänd kycklingen i vetemjöl smaksatt med salt
    och peppar, sedan i uppvispat ägg och till sist i panko.

  3. Värm oljan i en stekpanna med höga kanter till 180°.

  4. Fritera kycklingen tills de är gyllenbruna.

    Tonkatsusås

  5. Blanda ketchup, worcestershiresås, soja samt honung väl.

  6. Servera med ris och en kålsallad.

See this content in the original post