Chicken Katsu
En japansk variant på wienerschnitzel. En utbankad kycklingfilé panerad med Panko och sen friterad. Kan inte bli annat än gott. Serveras med ris, kålsallad och Tonkatsusås.
INGREDIENSER (4 portioner)
Chicken Katsu
4 kycklingfiléer
1 dl Vetemjöl
2 ägg
3 dl panko (japanskt ströbröd)
Salt och peppar
Olja, till fritering
Tonkatsusås1 dl ketchup
0,5 dl worcestersås
2 msk japansk soja
1 msk honung
GÖR SÅ HÄR:
Lägg kycklingen i en tjockare plastpåse och banka ut filéerna tills de är tunna och jämna.
Vänd kycklingen i vetemjöl smaksatt med salt
och peppar, sedan i uppvispat ägg och till sist i panko.Värm oljan i en stekpanna med höga kanter till 180°.
Fritera kycklingen tills de är gyllenbruna.
Tonkatsusås
Blanda ketchup, worcestershiresås, soja samt honung väl.
Servera med ris och en kålsallad.