efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Chicken Katsu

Chicken Katsu

En japansk variant på wienerschnitzel. En utbankad kycklingfilé panerad med Panko och sen friterad. Kan inte bli annat än gott. Serveras med ris, kålsallad och Tonkatsusås.

INGREDIENSER (4 portioner)

Chicken Katsu

  • 4 kycklingfiléer

  • 1 dl Vetemjöl

  • 2 ägg

  • 3 dl panko (japanskt ströbröd)

  • Salt och peppar

  • Olja, till fritering

    Tonkatsusås

  • 1 dl ketchup

  • 0,5 dl worcestersås

  • 2 msk japansk soja

  • 1 msk honung

processed_IMG_20200510_174614.jpg
processed_IMG_20200510_181722__01.jpg
processed_IMG_20200510_182840.jpg

GÖR SÅ HÄR:

  1. Lägg kycklingen i en tjockare plastpåse och banka ut filéerna tills de är tunna och jämna.

  2. Vänd kycklingen i vetemjöl smaksatt med salt
    och peppar, sedan i uppvispat ägg och till sist i panko.

  3. Värm oljan i en stekpanna med höga kanter till 180°.

  4. Fritera kycklingen tills de är gyllenbruna.

    Tonkatsusås

  5. Blanda ketchup, worcestershiresås, soja samt honung väl.

  6. Servera med ris och en kålsallad.

processed_IMG_20200510_184504-01.jpg
Chokladbollar med brynt smör

Chokladbollar med brynt smör

Ingefärashot med gurkmeja

Ingefärashot med gurkmeja