Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Churros med chokladsås

Dessa krispiga underverk som helst doppas i en god chokladsås. Himmelskt gott!

Åt dessa för första gången när jag var och hälsade på sonen när han bodde i Barcelona. så utsökt goda. Alldeles nyfriterade små underverk som doppas i chokladsås. Till det en stark kopp kaffe. Var tvungen att pröva när jag kom hem och de blev nästan ännu godare och inte alls svåra att göra.

Churros med chokladsås

Ingredienser

  • 1 1/2 dl vatten

  • 1 1/2 dl mjölk

  • 125 g

  • 1 krm saltsmör

  • 2 msk strösocker

  • 3 1/2 dl vetemjöl

  • 3 st ägg

  • ca 1 1/2 l rapsolja till fritering

    Chokladsås

  • 200 g smält mörk choklad

  • 0,5 dl vispgrädde

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Koka upp vatten, mjölk, smör, salt och socker i en kastrull.

  2. Sänk värmen en aning. Tillsätt mjöl, lite i taget, och rör med en slev tills degen är väl blandad och formad till en boll. Ta från värmen och lägg degen i en skål.

  3. Vispa degen med elvispens degkrokar i ca 5 minuter.

  4. Tillsätt äggen ett i taget. Vispa till en slät smet. Häll smeten i en spritspåse med en stor stjärntyll.

    Värm upp olja till ca 180°C i en medelstor kastrull.

    Spritsa smeten ned i kastrullen i ca 10 cm långa bitar. Klipp av med en sax. Fritera 5-6 churros i taget tills gyllene. Vänd sida på dem då och då. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

  5. Rulla churros i socker.

    Chokladsås

    Gör en snabb och enkel chokladsås genom att blanda 200 g hackad mörk choklad med 1⁄2 dl vispgrädde i en kastrull på svag värme. Rör om tills all choklad har smält.

See this content in the original post