efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Churros med chokladsås

Churros med chokladsås

Dessa krispiga underverk som helst doppas i en god chokladsås. Himmelskt gott!

Åt dessa för första gången när jag var och hälsade på sonen när han bodde i Barcelona. så utsökt goda. Alldeles nyfriterade små underverk som doppas i chokladsås. Till det en stark kopp kaffe. Var tvungen att pröva när jag kom hem och de blev nästan ännu godare och inte alls svåra att göra.

Churros med chokladsås

Ingredienser

  • 1 1/2 dl vatten

  • 1 1/2 dl mjölk

  • 125 g

  • 1 krm saltsmör

  • 2 msk strösocker

  • 3 1/2 dl vetemjöl

  • 3 st ägg

  • ca 1 1/2 l rapsolja till fritering

    Chokladsås

  • 200 g smält mörk choklad

  • 0,5 dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Koka upp vatten, mjölk, smör, salt och socker i en kastrull.

  2. Sänk värmen en aning. Tillsätt mjöl, lite i taget, och rör med en slev tills degen är väl blandad och formad till en boll. Ta från värmen och lägg degen i en skål.

  3. Vispa degen med elvispens degkrokar i ca 5 minuter.

  4. Tillsätt äggen ett i taget. Vispa till en slät smet. Häll smeten i en spritspåse med en stor stjärntyll.

    Värm upp olja till ca 180°C i en medelstor kastrull.

    Spritsa smeten ned i kastrullen i ca 10 cm långa bitar. Klipp av med en sax. Fritera 5-6 churros i taget tills gyllene. Vänd sida på dem då och då. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

  5. Rulla churros i socker.

    Chokladsås

    Gör en snabb och enkel chokladsås genom att blanda 200 g hackad mörk choklad med 1⁄2 dl vispgrädde i en kastrull på svag värme. Rör om tills all choklad har smält.

Korvstroganoff

Korvstroganoff

Saffranspäron i konjak

Saffranspäron i konjak