Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Curry med svamp, kikärtor och spenat

Den här vegetariska curryn är lätt att laga och fylld med goda smaker. Då jag har en dignande skörd av tomater använder jag dem i receptet men du kan ta en burk krossade tomater. Tyvärr blev min tur till svampskogen resultatlös annars så använder du gärna kantareller eller blanda kantareller och champinjoner.

Ingredienser:

  • 1 msk olivolja

  • 1 gul lök, skivad

  • 2 stora vitlöksklyftor, finhackade

  • 3 cm bit ingefära, riven

  • 1 röd chili, skivad (ta bort kärnorna om du vill minska hettan)

  • 1 tsk fänkålsfrön

  • 1 tsk gurkmeja

  • 1 tsk curry

  • 1 tsk gula senapsfrön

  • 1 msk tomatpuré

  • 400g krossade tomater

  • 400g kokosmjölk

  • 380g kokta kikärtor

  • 400g champinjoner, skivade

  • 1 påse babyspenat

  • 1/2 tsk salt 

  • 1/2 tsk svartpeppar

  • Koriander, till garnering

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Stek löken tills den mjuknar ca 5 minuter.

  2. Tillsätt tomatpuré, kryddor, vitlök, ingefära och chili och fräs en liten stund.

  3. Tillsätt svampen och rör runt med kryddorna ordentligt.

  4. Häll i de krossade tomaterna, kokosmjölken och kikärtorna. Rör runt och låt koka ca 10 minuter tills svampen mjuknar.

  5. Avsluta med att ha i spenaten och rör runt. När den är mjuk är curryn klar. Smaka av om det behövs mer kryddor, toppa med koriander och servera ris till.

See this content in the original post