Fläskytterfilé fylld med tapenade på örter och oliver
Fläskytterfilé är ju ett gott och billigt kött som smakar ännu godare med en smakrik fyllning. Den här fylldes med en hemgjord tapenade gjord på örter och oliver. La även ut lite bilder på hur du lättast skär köttet innan du fyller det!
Ingredienser: 4 portioner
800 g fläskytterfilé
100 g fetaost
Tapenade:
2 dl svarta oliver
1 dl färska örter (basilika, persilja, oregano)
3 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1 tsk pressad citronjuice
3 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
chiliflakes, en nypa
Gör så här:
Skär upp filén till ett platt stycke med en vass kniv.
2. Lägg lite plastfolie över köttet och banka försiktigt ut det. Akta så det inte går hål i köttet bara.
3. Blanda alla ingredienser till tapenaden i en mixer.
4. Bred ut tapenaden på köttet och strö över smulad fetaost.
5. Rulla ihop köttet till en rulle och knyt ihop med steksnöre så det håller ihop. Salta och peppra utsidan ordentligt.
Grilla på hög värme tills den får fin färg runt om. Grilla sedan på sidvärme eller låg temperatur tills innertemperaturen är 62°. Låt köttet vila 10 minuter innan du skär upp det. Glöm inte att klippa bort steksnöret först!