Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Bolinho de Bacalhau (friterade fiskbollar)

Dessa friterade fiskbollar är goda att servera till ris och en god tomatsås.

Ingredienser

  • 1 liten bakpotatis

  • 400 g fiskfilé t ex torsk

  • 1/2 finhackad gul lök

  • 2 pressade vitlöksklyftor

  • 1 stort ägg (separerat)

  • 1/2 dl vetemjöl

  • 1 tsk salt

  • 1 krm svartpeppar

  • 1 tsk gurkmeja

  • 1/2 dl hackad persilja

  • 2 dl ströbröd

  • olja att fritera i

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.

  2. Häll av och låt potatisen svalna. Pressa den genom potatispress.

  3. Finhacka fisken eller kör den i en matberedare.

  4. Blanda potatis, fiskhack, lök, persilja, vitlök, salt, kryddor och äggula. Strö över mjölet och blanda väl.

5. Vispa äggvitan till hårt skum. Vänd ner detta i fiskblandningen.

6. Forma valnötsstora bollar. Vänd runt dem i ströbrödet. Låt vila kallt i minst 30 minuter. Ta ut bollarna ca 15 minuter före fritering.

7. Hetta upp oljan till ca 180°C i en rejäl gryta eller använd en fritös.

8. Fritera bollarna gyllene, ca 4 minuter. Låt dem rinna av på hushållspapper.

9. Servera med ris och en god tomatsås.

See this content in the original post