Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Gochujang kyckling

Gochujang kyckling är riktigt god med asiatiska smaker som gochujang, som är en koreansk chilipasta, lime, vitlök och ingefära. Toppa det hela med jordnötter och sesamfrön och servera med kimchi och ris.

Ingredienser: 4 portioner

  • 800 g kycklingfilé

Gochujangsås:

  • 1 dl gochujang, koreansk chilipasta

  • 1/2 dl japansk soja

  • 1/2 dl honung

  • 2 msk risvinäger

  • 2 msk färskpressad limejuice

  • 2 msk sesamolja

  • 3 msk rapsolja

  • 4 vitlöksklyftor, pressade

  • 2 cm färsk ingefära, riven

Topping:

  • Jordnötter, finhackade

  • Limeklyftor

  • Sesamfrön, rostade

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt koka ihop några minuter.

  3. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en ugnsform. Pensla med hälften av gochujangsåsen och ställ in i ugnen i ca 20 minuter tills kycklingen är färdig.

  4. Häll av vätskan som bildats i pannan. Strö över sesamfrön.

  5. Servera med ris, limeklyftor, jordnötter, kimchi och såsen som blev över.

See this content in the original post