Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Gratinerad potatis med vitlök, persilja och créme fraiche

Festliga potatisbakelser smaksatta med vitlök, persilja och smaksatt créme fraiche. Ta den sort du gillar mest. Vi älskar lite hetta så jag tog créme fraiche paprika-chili. Du kan förbereda dom och sen bara grädda dom när ni ska äta.

Ingredienser: ca 8 potatisbakelser

  • 8 potatisar

  • 2 vitlöksklyftor, finhackade

  • 3 msk persilja, hackad

  • 1/2 liten gul lök, finhackad

  • 1 vårlök, skuren i tunna skivor

  • 1 dl créme fraiche, paprika-chili

  • 2 dl riven ost

  • Salt och peppar

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Koka potatisen med skal på tills den nätt och jämt är klar. Häll av vattnet.

  3. Stek lök, vårlök och vitlök tills de mjuknat. Tillsätt persiljan.

  4. Mosa potatisen försiktigt. Det ska gärna vara bitar kvar i. Tillsätt lökblandningen, créme fraiche, riven ost, salt och peppar. Blanda allt och klicka i en smord muffinsform.

  5. Grädda mitt i ugnen tills potatisen fått fin färg ca 20-30 minuter.

See this content in the original post