efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Gratinerad potatis med vitlök, persilja och créme fraiche

Gratinerad potatis med vitlök, persilja och créme fraiche

Festliga potatisbakelser smaksatta med vitlök, persilja och smaksatt créme fraiche. Ta den sort du gillar mest. Vi älskar lite hetta så jag tog créme fraiche paprika-chili. Du kan förbereda dom och sen bara grädda dom när ni ska äta.

Ingredienser: ca 8 potatisbakelser

  • 8 potatisar

  • 2 vitlöksklyftor, finhackade

  • 3 msk persilja, hackad

  • 1/2 liten gul lök, finhackad

  • 1 vårlök, skuren i tunna skivor

  • 1 dl créme fraiche, paprika-chili

  • 2 dl riven ost

  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Koka potatisen med skal på tills den nätt och jämt är klar. Häll av vattnet.

  3. Stek lök, vårlök och vitlök tills de mjuknat. Tillsätt persiljan.

  4. Mosa potatisen försiktigt. Det ska gärna vara bitar kvar i. Tillsätt lökblandningen, créme fraiche, riven ost, salt och peppar. Blanda allt och klicka i en smord muffinsform.

  5. Grädda mitt i ugnen tills potatisen fått fin färg ca 20-30 minuter.

IMG_3269.jpeg
IMG_3267.jpeg
IMG_3268.jpeg
Saftig tjälknöl

Saftig tjälknöl

Havrekakor med apelsinsmörkräm

Havrekakor med apelsinsmörkräm