Havrekakor med apelsinsmörkräm
Havrekakor smaksatta med kanel och fyllda med en apelsinsmörkräm. Avsluta med att ringla lite choklad ovanpå! Så lätta att baka och en otroligt god smakkombination.
Ingredienser: 15 kakor
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 tsk bikarbonat
150 g rumsvarmt smör
Smörkräm:
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
rivet skal av 1 apelsin
2 msk färskpressad apelsinsaft
Garnering:
75 g mörk choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt smöret och blanda till en deg.
Forma 30 små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dom.
Grädda dom mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna helt.
Blanda alla ingredienser till apelsinsmörkrämen med en elvisp. (Jag hade även i lite pastafärg för att få den lite orange men det momentet kan du hoppa över).
Bred smörkrämen på hälften av kakorna och lägg på den andra hälften som ett lock.
Smält chokladen och ringla över kakorna.
Klart! De går jättebra att frysa om det blir några över.