Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Guldkaka

När du står där med alla dessa överblivna äggulor passar den här guldkakan bra att baka. Extra festlig blir den med en syrlig citronglasyr på toppen.

Ingredienser:

  • 4 äggulor

  • 2 dl strösocker

  • 75 g rumsvarmt smör

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 3 dl vetemjöl

  • 1 dl mjölk

Glasyr:

  • 2 dl florsocker

  • 2 msk citronsaft

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form.

  2. Vispa äggulor och socker pösigt.

  3. Tillsätt smör, bakpulver, vaniljsocker och mjöl. Blanda sist i mjölken.

  4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter. Känn med en sticka om den är klar.

  5. Låt kakan svalna, vispa ihop florsocker och citronsaft och ringla över kakan.

See this content in the original post