efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Guldkaka

Guldkaka

När du står där med alla dessa överblivna äggulor passar den här guldkakan bra att baka. Extra festlig blir den med en syrlig citronglasyr på toppen.

Ingredienser:

  • 4 äggulor

  • 2 dl strösocker

  • 75 g rumsvarmt smör

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 3 dl vetemjöl

  • 1 dl mjölk

Glasyr:

  • 2 dl florsocker

  • 2 msk citronsaft

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form.

  2. Vispa äggulor och socker pösigt.

  3. Tillsätt smör, bakpulver, vaniljsocker och mjöl. Blanda sist i mjölken.

  4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter. Känn med en sticka om den är klar.

  5. Låt kakan svalna, vispa ihop florsocker och citronsaft och ringla över kakan.

IMG_3440.jpeg
Briochemunkar med moccakräm

Briochemunkar med moccakräm

Fylld rödspätta med champinjoncrème

Fylld rödspätta med champinjoncrème