Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Hålkakor

Hålkakor är ju runda bröd bakade på rågsikt. Så goda med smör och ost på, eller varför inte en köttbullesmörgås. Så himla gott.

Ingredienser:

  • 50 g jäst

  • 5 dl mjölk

  • 50 g smör, rumsvarmt

  • 2 tsk salt

  • 1 dl sirap

  • ca 14-15 dl rågsikt

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Rör först ut jästen med mjölken och arbeta sen in övriga ingredienser. Ta inte allt mjöl direkt utan lite i taget tills du får en smidig deg. Knåda, täck och jäs ca 45 minuter.

  2. Knåda degen väl på bakbordet. Dela degen i 4 delar. Kavla ut runda kakor och ta ut ett hål i mitten med mått. Lägg två kakor på varje plåt med bakpapper. Täck och jäs ca 30 minuter.

  3. Värm ugnen till 225°. Grädda bröden mitt i ugnen ca 15-20 eller tills de har fått fin färg och är klara. Låt dem svalna på galler under duk.

See this content in the original post