efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Hålkakor

Hålkakor

Hålkakor är ju runda bröd bakade på rågsikt. Så goda med smör och ost på, eller varför inte en köttbullesmörgås. Så himla gott.

Ingredienser:

  • 50 g jäst

  • 5 dl mjölk

  • 50 g smör, rumsvarmt

  • 2 tsk salt

  • 1 dl sirap

  • ca 14-15 dl rågsikt

Gör så här:

  1. Rör först ut jästen med mjölken och arbeta sen in övriga ingredienser. Ta inte allt mjöl direkt utan lite i taget tills du får en smidig deg. Knåda, täck och jäs ca 45 minuter.

  2. Knåda degen väl på bakbordet. Dela degen i 4 delar. Kavla ut runda kakor och ta ut ett hål i mitten med mått. Lägg två kakor på varje plåt med bakpapper. Täck och jäs ca 30 minuter.

  3. Värm ugnen till 225°. Grädda bröden mitt i ugnen ca 15-20 eller tills de har fått fin färg och är klara. Låt dem svalna på galler under duk.

Linssoppa med blomkål

Linssoppa med blomkål

Champagnemousse med smak av apelsin

Champagnemousse med smak av apelsin