Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Hamburgare

Ikväll serverades det hamburgare som är en favorit här hemma. En enkel rätt som går snabbt att göra. Här med en chilimajonnäs och karamelliserad rödlök.

4 burgare

Ingredienser

Burgare

  • 600 g färs

  • salt

  • peppar

  • ost

  • 8 skivor bacon

  • 4 hamburgerbröd

  • (Sallad)

Chilimajonnäs

  • 1 äggula

  • 1 tsk senap

  • 1 tsk vinäger

  • 1 tsk vatten

  • 2 dl neutral olja

  • salt

  • 1 - 3 tsk sambal oelek

Karamelliserad rödlök

  • 2 rödlökar

  • 1/2 msk smör

  • 1/2 msk olivolja

  • 2 msk socker

  • 2 msk balsamvinäger

See this content in the original post

Gör så här:

Chilimajonnäs

  1. Vispa samman äggula, senap, vinäger och vatten. Tillsätt oljan under vispning, droppvis i början och sedan i en tunn stråle. Smaka av med salt och sambal oelek.

    Burgarna:

  2. Forma färsen till burgare, salta och peppra och stek i smör ca 3 minuter på varje sida. Lägg ost på precis i slutet så den hinner smälta lite. Stek bacon.

    Rödlöken

  3. Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor. Stek löken mjuk och glansig i smör och olja i en stekpanna. Tillsätt sockret och rör tills det lösts upp. Häll i balsamvinäger. Låt småkoka ca 3 minuter.

  4. Stek hamburgerbröden i en torr panna tills de får färg. Bygg burgare med bacon, lök, chilimajonnäs och sallad.

See this content in the original post