Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Hummus

Älskar denna röra av kikärtor. Så gott att dippa grönsaker, bröd eller att ha i ett pitabröd med falafel. Har du en matberedare eller stavmixer så går den superfort att göra.

See this content in the original post

Ingredienser:

  • 500 g kokta kikärtor

  • 4 msk tahini (sesampasta)

  • 2-3 msk citronsaft

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 tsk salt

  • Ca 0,5-1 dl vatten (beroende på hur lös du vill ha din hummus)

    Gör så här:

  • Lägg tahini, salt, citronsaft och pressad vitlök i en matberedare eller använd en stavmixer.

  • Mixa i ca 1 min tills tahinin blir en fast och vit massa.

  • Späd ut med lite vatten och mixa lite till.

  • Häll av och skölj kikärtorna. Tillsätt dom och mixa i ca 2-3 min, öppna upp matberedarens lock och skrapa ner kanterna med jämna mellanrum.

  • Späd sakta ut hummusen tills du får en len och krämig röra.

  • Smaka av hummusen och tillsätt eventuellt mer salt och citron.

  • Ringla över olivolja och servera som en god dipp med grönsaksstavar eller i pitabröd med tex falafel.

See this content in the original post