Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Italiensk frittata med potatis, chorizo och västerbottenost

Frittata är ju perfekt att göra av dina rester i kylskåpet. Nästan som en omelett fast jag blandar alla ingredienser i en gjutjärnspanna och sen sätter jag in den i ugnen. Smidigt och lätt med allt i samma panna! Jag hade några kokta potatisar och chorizokorv som låg i kylen som fick åka med i frittatan.

Ingredienser: 4 personer

  • 300 g kokt potatis i tunna skivor

  • 2 chorizokorvar i tunna skivor

  • 2 msk olja

  • 1 lök, hackad

  • 2 vitlöksklyftor, finhackade

  • 1/2 zucchini i halvmånar

  • 5 cocktailtomater, delade i mindre bitar

  • 1 1/2 dl riven västerbottenost eller annan smakrik ost

  • 6 ägg

  • 3 msk hackad persilja

  • 1/2 tsk salt

  • 1 krm svartpeppar

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Fräs lök, vitlök och zucchini i en gjutjärnspanna.

  3. Lyft ur grönsakerna på en tallrik och bryn korven.

  4. Häll tillbaka grönsakerna och tillsätt potatisen och tomaterna. Blanda och platta till allt lite.

  5. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt salt, peppar och persilja. Vispa runt och häll sedan i den rivna osten.

  6. Häll äggsmeten i pannan och sätt in i ugnen ca 25-30 minuter tills äggsmeten har stannat och den har en fin färg.

  7. Servera med en sallad!

See this content in the original post