efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Italiensk frittata med potatis, chorizo och västerbottenost

Italiensk frittata med potatis, chorizo och västerbottenost

Frittata är ju perfekt att göra av dina rester i kylskåpet. Nästan som en omelett fast jag blandar alla ingredienser i en gjutjärnspanna och sen sätter jag in den i ugnen. Smidigt och lätt med allt i samma panna! Jag hade några kokta potatisar och chorizokorv som låg i kylen som fick åka med i frittatan.

Ingredienser: 4 personer

  • 300 g kokt potatis i tunna skivor

  • 2 chorizokorvar i tunna skivor

  • 2 msk olja

  • 1 lök, hackad

  • 2 vitlöksklyftor, finhackade

  • 1/2 zucchini i halvmånar

  • 5 cocktailtomater, delade i mindre bitar

  • 1 1/2 dl riven västerbottenost eller annan smakrik ost

  • 6 ägg

  • 3 msk hackad persilja

  • 1/2 tsk salt

  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Fräs lök, vitlök och zucchini i en gjutjärnspanna.

  3. Lyft ur grönsakerna på en tallrik och bryn korven.

  4. Häll tillbaka grönsakerna och tillsätt potatisen och tomaterna. Blanda och platta till allt lite.

  5. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt salt, peppar och persilja. Vispa runt och häll sedan i den rivna osten.

  6. Häll äggsmeten i pannan och sätt in i ugnen ca 25-30 minuter tills äggsmeten har stannat och den har en fin färg.

  7. Servera med en sallad!

Drömrulltårta

Drömrulltårta

Mojito med rabarber

Mojito med rabarber