Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Jamaica Jerkkyckling

En kryddstark kycklingrätt som ska marineras några timmar innan tillagning. Grilla eller kör i ugnen och servera med ris.

Ingredienser: 6 portioner

  • 1/2 gul lök, i mindre bitar

  • 1 salladslök, i mindre bitar

  • 1/2 paprika, i mindre bitar

  • 1/2 habanero chili, i mindre bitar

  • 1 vitlök

  • 2 tsk 5 peppar

  • 2 tsk malen kryddpeppar

  • 2 tsk svartpeppar

  • 1/2 tsk torkad timjan

  • 1/2 tsk salt

  • 1/2 dl sojasås

  • 1 msk rapsolja

  • 1 msk limejuice

  • 1 kg kycklingfiléer i bitar

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Blanda alla grönsaker och kryddor i en matberedare tills det blir som en pasta. Tillsätt soja, lime och olja och kör runt till en marinad.

  2. Häll marinaden i en stor skål och tillsätt kycklingen. Rör om så marinaden täcker alla bitar. Ställ i kylen minst 3 timmar, helst över natten.

  3. Trä upp kycklingen på spett och grilla tills de är gyllenbruna och klara inuti. Servera med tex det här receptet på Spicy rice!

See this content in the original post