Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Lakritsknäck

Gillar du saltlakrits är de här knäcken nåt för dig. Vanlig knäck med krossad turkisk peppar. Supergoda!

Ingredienser: ca 70 st

  • 2 dl sirap

  • 2 dl grädde

  • 2dl strösocker

  • 1 dl krossade turkisk peppar(karameller)

  • Svart karamellfärg

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Blanda socker, sirap, grädde och karameller i en tjockbottnad kastrull.

  2. Koka utan lock tills temperaturen når 124° eller gör ett kulprov. Rör om då och då.

  3. För svartare färg på kolan tillsätter du några droppar svart karamellfärg.

  4. Häll smeten i knäckformar, jag brukar hälla smeten i ett rostfritt enlitersmått med handtag så blir det lättare att hälla i formarna. Annars tar du 2 teskedar och öser i formarna med. Ställ i kylen att stelna.

  5. Förvara svalt i burkar med lock. Lägg smörpapper mellan lagren så de inte kladdar ihop. Recept på vanliga knäck hittar du här.

See this content in the original post