Lakritsknäck
Gillar du saltlakrits är de här knäcken nåt för dig. Vanlig knäck med krossad turkisk peppar. Supergoda!
Ingredienser: ca 70 st
2 dl sirap
2 dl grädde
2dl strösocker
1 dl krossade turkisk peppar(karameller)
Svart karamellfärg
Gör så här:
Blanda socker, sirap, grädde och karameller i en tjockbottnad kastrull.
Koka utan lock tills temperaturen når 124° eller gör ett kulprov. Rör om då och då.
För svartare färg på kolan tillsätter du några droppar svart karamellfärg.
Häll smeten i knäckformar, jag brukar hälla smeten i ett rostfritt enlitersmått med handtag så blir det lättare att hälla i formarna. Annars tar du 2 teskedar och öser i formarna med. Ställ i kylen att stelna.
Förvara svalt i burkar med lock. Lägg smörpapper mellan lagren så de inte kladdar ihop. Recept på vanliga knäck hittar du här.