Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Lemoncurdkakor

En småkaka som påminner om syltgrottor men som är fylld med syrlig, god lemoncurd. Degen går fort att göra i matberedaren, rulla små bollar och klicka i fyllning. Pudra över lite florsocker vid servering och njut!

Ingredienser: ca 30 små kakor

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°och placera ut ca 30 småformar på en plåt.

  2. Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör tills det precis går ihop till en deg.

  3. Rulla till ca 30 jämnstora bollar och lägg dem i formarna. Tryck ner tummen i varje degboll, så att det bildas en grop i mitten. Fyll sedan groparna med lemoncurd.

  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15-20 minuter, till de fått en gyllene färg. 

  5. Ta ut och låt svalna. Pudra över florsocker vid servering.

See this content in the original post