Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Mango och yoghurt-pannacotta

En jättegod pannacotta med 2 smaker. En mango och en limesyrlig yoghurtpannacotta.

Ingredienser: 4 portioner

Mangopannacotta

  • 4 dl vispgrädde

  • 1/2 dl strösocker

  • 3 blötlagda urkramade gelatinblad

  • 250 g fryst tinad mango

  • 1 1/2 msk färskpressad citronjuice

    Yoghurtpannacotta

  • 2 dl vispgrädde

  • 1/2 dl strösocker

  • 1 tsk finrivet limeskal

  • 2 blötlagda urkramade gelatinblad

  • 2 dl turkisk yoghurt (10%)

    Till servering

  • mango

  • blåbär

  • Citronmeliss

See this content in the original post

Gör så här:

Mangopannacotta: 

  1. Koka upp grädde och socker. Ta från värmen. Rör ner de urkramade gelatinbladen.

  2. Tillsätt den tinade mangon och citronjuicen. Mixa slätt.

  3. Fördela i portionsglas. Ställ i kylen minst 2 timmar.

Yoghurtpanacotta: 

  1. Koka upp grädde, socker och limeskal. Ta från värmen. Rör ner de urkramade gelatinbladen.

  2. Låt svalna ca 5 minuter.

  3. Sila och rör ner yoghurten.

  4. Fördela i glasen. Ställ tillbaka i kylen i ytterligare ca 2 timmar.

Till servering: 

Toppa med mango, blåbär och citronmeliss.

See this content in the original post