Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Pankopanerad kyckling

Glöm dessa frysta chicken nuggets du värmer på en plåt i ugnen för en dag och prova de här frasiga, läckra,friterade och supergoda kycklingbitarna. Servera till en nudelsallad och en god dippsås.

Ingredienser: 2 portioner

  • 2 kycklingfileer

  • 1 ägg

  • 2 dl panko

  • 1 dl vetemjöl

  • ½ tsk salt

  • 1 krm svartpeppar

  • ½ tsk curry

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Skär kycklingen i småbitar.

  2. Blanda mjölet med salt, peppar och curry i en djup tallrik.

  3. I andra tallriken vispar du upp de 2 äggen.

  4. I en tredje tallrik häller du i pankon.

  5. Nu är det bara att panera alla kycklingbitarna. Först i mjöl, sen i ägg och sist i pankon. Lägg på en tallrik att torka lite.

  6. Värm oljan (180°) i en tjockbottnad kastrull eller i en fritös.

  7. Fritera ca 5 bitar i taget ca 5 minuter tills de är gyllenbruna runt om.

  8. Servera med en god dipsås tex senapssås med honung och citron.

See this content in the original post