Pankopanerad kyckling
Glöm dessa frysta chicken nuggets du värmer på en plåt i ugnen för en dag och prova de här frasiga, läckra,friterade och supergoda kycklingbitarna. Servera till en nudelsallad och en god dippsås.
Ingredienser: 2 portioner
2 kycklingfileer
1 ägg
2 dl panko
1 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
½ tsk curry
Gör så här:
Skär kycklingen i småbitar.
Blanda mjölet med salt, peppar och curry i en djup tallrik.
I andra tallriken vispar du upp de 2 äggen.
I en tredje tallrik häller du i pankon.
Nu är det bara att panera alla kycklingbitarna. Först i mjöl, sen i ägg och sist i pankon. Lägg på en tallrik att torka lite.
Värm oljan (180°) i en tjockbottnad kastrull eller i en fritös.
Fritera ca 5 bitar i taget ca 5 minuter tills de är gyllenbruna runt om.
Servera med en god dipsås tex senapssås med honung och citron.