efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Pankopanerad kyckling

Pankopanerad kyckling

Glöm dessa frysta chicken nuggets du värmer på en plåt i ugnen för en dag och prova de här frasiga, läckra,friterade och supergoda kycklingbitarna. Servera till en nudelsallad och en god dippsås.

Ingredienser: 2 portioner

  • 2 kycklingfileer

  • 1 ägg

  • 2 dl panko

  • 1 dl vetemjöl

  • ½ tsk salt

  • 1 krm svartpeppar

  • ½ tsk curry

IMG_2745.jpeg

Gör så här:

  1. Skär kycklingen i småbitar.

  2. Blanda mjölet med salt, peppar och curry i en djup tallrik.

  3. I andra tallriken vispar du upp de 2 äggen.

  4. I en tredje tallrik häller du i pankon.

  5. Nu är det bara att panera alla kycklingbitarna. Först i mjöl, sen i ägg och sist i pankon. Lägg på en tallrik att torka lite.

  6. Värm oljan (180°) i en tjockbottnad kastrull eller i en fritös.

  7. Fritera ca 5 bitar i taget ca 5 minuter tills de är gyllenbruna runt om.

  8. Servera med en god dipsås tex senapssås med honung och citron.

IMG_2752.jpeg
IMG_2749.jpeg
Senapssås med honung och citron

Senapssås med honung och citron

Långpannebröd

Långpannebröd