Långpannebröd
Vi älskar det här goda saftiga brödet. Det går fort och lätt att trycka ut degen i långpannan och sedan skära så stora bitar du vill ha!
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl vatten, ljummet
2 msk olja
2 msk sirap
3 msk linfrö
5-6 dl vetemjöl
5 dl rågsikt
2 tsk salt
Gör så här:
Smula ner jästen i ljummet vatten, 37°C. Tillsätt linfrö, vetemjöl, rågsikt, sirap, salt och olja.
Blanda allt väl och låt jäsa i 1 timme.
Sätt ugnen på 225°C.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och tryck ut degen. Strö på lite vetemjöl och låt jäsa i 1/2-1 timme.
Sätt in brödet och grädda i ca 30-40 minuter.
Vänd upp brödet på galler och låt svalna.