Pankopanerade järpar med vitlök och persilja
Enkla och snabba köttfärsjärpar med smak av vitlök och persilja. För att få en godare yta älskar jag att rulla dom i panko innan de steks. Servera dom med en god gräddsås och potatis eller potatismos.
Ingredienser: 4 portioner
500 g blandfärs
1/2 dl ströbröd
1 dl grädde
1 ägg
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
1 1/2 dl persilja, finhackad
1 tsk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Panko eller vanligt ströbröd att rulla i
Gör så här:
Blanda alla ingredienser utom blandfärsen i en skål. Låt stå och svälla en stund.
Tillsätt färsen och blanda smeten.
Forma järpar och rulla i panko eller ströbröd.
Stek eller grilla ca 7-8 minuter tills de är klara.
Servera med en god gräddsås och potatis eller potatismos.
Här hittar ni fler goda recept med köttfärs