Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Pankopanerade järpar med vitlök och persilja

Enkla och snabba köttfärsjärpar med smak av vitlök och persilja. För att få en godare yta älskar jag att rulla dom i panko innan de steks. Servera dom med en god gräddsås och potatis eller potatismos.

Ingredienser: 4 portioner

  • 500 g blandfärs

  • 1/2 dl ströbröd

  • 1 dl grädde

  • 1 ägg

  • 1-2 vitlöksklyftor, finhackade

  • 1 1/2 dl persilja, finhackad

  • 1 tsk dijonsenap

  • 1 tsk salt

  • 2 krm svartpeppar

  • Panko eller vanligt ströbröd att rulla i

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser utom blandfärsen i en skål. Låt stå och svälla en stund.

  2. Tillsätt färsen och blanda smeten.

  3. Forma järpar och rulla i panko eller ströbröd.

  4. Stek eller grilla ca 7-8 minuter tills de är klara.

  5. Servera med en god gräddsås och potatis eller potatismos.

    Här hittar ni fler goda recept med köttfärs

See this content in the original post