efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Pankopanerade järpar med vitlök och persilja

Pankopanerade järpar med vitlök och persilja

Enkla och snabba köttfärsjärpar med smak av vitlök och persilja. För att få en godare yta älskar jag att rulla dom i panko innan de steks. Servera dom med en god gräddsås och potatis eller potatismos.

Ingredienser: 4 portioner

  • 500 g blandfärs

  • 1/2 dl ströbröd

  • 1 dl grädde

  • 1 ägg

  • 1-2 vitlöksklyftor, finhackade

  • 1 1/2 dl persilja, finhackad

  • 1 tsk dijonsenap

  • 1 tsk salt

  • 2 krm svartpeppar

  • Panko eller vanligt ströbröd att rulla i

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser utom blandfärsen i en skål. Låt stå och svälla en stund.

  2. Tillsätt färsen och blanda smeten.

  3. Forma järpar och rulla i panko eller ströbröd.

  4. Stek eller grilla ca 7-8 minuter tills de är klara.

  5. Servera med en god gräddsås och potatis eller potatismos.

    Här hittar ni fler goda recept med köttfärs

Zucchini pickles

Zucchini pickles

Citronrutor med marängtäcke

Citronrutor med marängtäcke