Citronrutor med marängtäcke
Här har ni recept på syrliga citronrutor med ett frasigt marängtäcke ovanpå. De bakas i långpanna då det är så smidigt att skära i så stora rutor du vill ha!
Ingredienser: 24-32 bitar beroende på hur stora du vill ha
250 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 st ägg
3 st äggulor
skalet från 1 citron
0.5 dl citronsaft
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Maräng:
3 st äggvitor
1.5 dl strösocker
Garnering:
Citronskal
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Vispa smör och socker med elvisp.
Tillsätt ägg, äggulor, citronskal och citronsaft och vispa till en porös smet.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
Bred ut smeten i en liten långpanna, 34 x 22 cm, klädd med bakplåtspapper.
Maräng: Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng Bred marängen över smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna och skär i rutor.
Garnera med citronskal