Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Rabarberrutor

Lättbakade frestelser med vårens första rabarber. Garanterat svåra att motstå!

Ingredienser: ca 35 st

  • 5 ägg

  • 4 1/2 dl strösocker

  • 5 3/4 dl vetemjöl

  • 1 1/2 tsk bakpulver

  • rivet skal av en citron

  • ca 500 g rabarber

  • ca 250 g smör eller margarin (kallt)

  • Pärlsocker

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner mjöl och bakpulver i smeten, tillsätt citronzest och rör om försiktigt.

3. Bred ut smeten i en stor form med bakplåtspapper ca 30x40 cm.

4. Fördela den skurna rabarbern ovanpå smeten.

5. Hyvla över tunna skivor kallt smör med en osthyvel. Strö över pärlsockret.

6. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt kakan svalna något innan den skärs i rutor.

7. Pudra över florsocker och servera med vispad grädde eller vaniljglass.

See this content in the original post