Rabarberrutor
Lättbakade frestelser med vårens första rabarber. Garanterat svåra att motstå!
Ingredienser: ca 35 st
5 ägg
4 1/2 dl strösocker
5 3/4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
rivet skal av en citron
ca 500 g rabarber
ca 250 g smör eller margarin (kallt)
Pärlsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner mjöl och bakpulver i smeten, tillsätt citronzest och rör om försiktigt.
3. Bred ut smeten i en stor form med bakplåtspapper ca 30x40 cm.
4. Fördela den skurna rabarbern ovanpå smeten.
5. Hyvla över tunna skivor kallt smör med en osthyvel. Strö över pärlsockret.
6. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt kakan svalna något innan den skärs i rutor.
7. Pudra över florsocker och servera med vispad grädde eller vaniljglass.