Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Rostad kycklingpanna med potatis och granatäppelsirap

Älskar allt-i-ett pannor där allt läggs i samma form och sen skjuts in i ugnen. Snabbt, enkelt och minimalt med disk. Använde min flaska med granatäppelsirap som stått orörd i skåpet ett tag. Det blev riktigt lyckat! Pannan ska stå inne på låg värme ett tag så en perfekt helgmåltid som kräver minimalt med arbete och den klarar sig själv i ugnen så du kan göra annat under tiden.

Ingredienser: 4 portioner

  • 1 hel kyckling eller 1 kg kycklinglår

  • 8 potatisar, skurna i klyftor

  • 3 rödlökar, skurna i större klyftor

  • 4 vitlöksklyftor, delade på hälften

  • 10 dadlar, urkärnade

Garnering:

  • Granatäppelkärnor

  • Persilja

Till såsen:

  • 1 msk olivolja

  • 1 msk mango chutney

  • 1 dl granatäppelsirap

  • 1 msk honung

  • 1 tsk oregano

  • 1/2 dl soja

  • 1 msk tomatpuré

  • 1 tsk svartpeppar

  • 1 tsk chiliflakes

  • 1 tsk ingefära

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Blanda ingredienserna till såsen i en skål.

  3. Lägg potatis, lök, vitlök och dadlar i en form. Fördela hälften av såsen över.

  4. Dela den hela kycklingen i bitar och lägg bitarna i såsen som är kvar. Blanda runt ordentligt så kycklingen är helt täckt av såsen.

  5. Lägg kycklingen i pannan över de andra ingredienserna. Pensla på kvarvarande sås.

  6. Täck pannan med ugnsfolie och ställ in i ugnen tills kycklingen har fått en innertemperatur på ca 80°. Det tar ca 1 1/2 timma.

  7. Sätt ugnen på grillfunktion 250° och låt kycklingen bli krispig och få fin färg.

  8. Strössla över granatäppelkärnor och hackad persilja vid servering.

See this content in the original post