efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Rostad kycklingpanna med potatis och granatäppelsirap

Rostad kycklingpanna med potatis och granatäppelsirap

Älskar allt-i-ett pannor där allt läggs i samma form och sen skjuts in i ugnen. Snabbt, enkelt och minimalt med disk. Använde min flaska med granatäppelsirap som stått orörd i skåpet ett tag. Det blev riktigt lyckat! Pannan ska stå inne på låg värme ett tag så en perfekt helgmåltid som kräver minimalt med arbete och den klarar sig själv i ugnen så du kan göra annat under tiden.

Ingredienser: 4 portioner

  • 1 hel kyckling eller 1 kg kycklinglår

  • 8 potatisar, skurna i klyftor

  • 3 rödlökar, skurna i större klyftor

  • 4 vitlöksklyftor, delade på hälften

  • 10 dadlar, urkärnade

Garnering:

  • Granatäppelkärnor

  • Persilja

Till såsen:

  • 1 msk olivolja

  • 1 msk mango chutney

  • 1 dl granatäppelsirap

  • 1 msk honung

  • 1 tsk oregano

  • 1/2 dl soja

  • 1 msk tomatpuré

  • 1 tsk svartpeppar

  • 1 tsk chiliflakes

  • 1 tsk ingefära

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Blanda ingredienserna till såsen i en skål.

  3. Lägg potatis, lök, vitlök och dadlar i en form. Fördela hälften av såsen över.

  4. Dela den hela kycklingen i bitar och lägg bitarna i såsen som är kvar. Blanda runt ordentligt så kycklingen är helt täckt av såsen.

  5. Lägg kycklingen i pannan över de andra ingredienserna. Pensla på kvarvarande sås.

  6. Täck pannan med ugnsfolie och ställ in i ugnen tills kycklingen har fått en innertemperatur på ca 80°. Det tar ca 1 1/2 timma.

  7. Sätt ugnen på grillfunktion 250° och låt kycklingen bli krispig och få fin färg.

  8. Strössla över granatäppelkärnor och hackad persilja vid servering.

IMG_2314.jpeg
IMG_2315.jpeg
IMG_2316.jpeg
Adjustments.jpeg
Cruffins

Cruffins

Min egen kasslergratäng

Min egen kasslergratäng