Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Rostbiff sous vide

Fick en sous vide i julklapp. Metoden innebär att man tillagar maten i lufttät plastpåse som tillslutits under vakuum och sedan placeras i ett vattenbad. Tänkte prova en hel rostbiff.

Ingredienser:

  • 1 kg rostbiff

  • Salt och svartpeppar

  • 1 tsk oregano

  • 1 tsk timjan

  • 1 tsk paprikapulver

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Krydda rostbiffen med alla kryddor runt om.

  2. Vakuumpacka den.

  3. Sätt ditt bad på 55°C och lägg ner köttet.

  4. Låt det ligga ca 8-10 timmar.

5. Ta sedan ut köttet ur påsen och stek yta på det i smör på väldigt hög temperatur.

6. Låt köttet vila innan du skär upp det.

7. Servera tex med potatisbakelse, svampsås och en god sallad.

See this content in the original post