efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Rostbiff sous vide

Rostbiff sous vide

Fick en sous vide i julklapp. Metoden innebär att man tillagar maten i lufttät plastpåse som tillslutits under vakuum och sedan placeras i ett vattenbad. Tänkte prova en hel rostbiff.

Ingredienser:

  • 1 kg rostbiff

  • Salt och svartpeppar

  • 1 tsk oregano

  • 1 tsk timjan

  • 1 tsk paprikapulver

Gör så här:

  1. Krydda rostbiffen med alla kryddor runt om.

  2. Vakuumpacka den.

  3. Sätt ditt bad på 55°C och lägg ner köttet.

  4. Låt det ligga ca 8-10 timmar.

processed_IMG_20200119_171532.jpg

5. Ta sedan ut köttet ur påsen och stek yta på det i smör på väldigt hög temperatur.

processed_IMG_20200119_192805.jpg

6. Låt köttet vila innan du skär upp det.

processed_IMG_20200119_193754.jpg

7. Servera tex med potatisbakelse, svampsås och en god sallad.

Morotssoppa

Morotssoppa

Carnitas

Carnitas