Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Sirapskakor

Dessa älskade småkakor som finns så många sorter utav. Idag bakade sonen klassiska sirapskakor som avnjöts till varsin kopp kaffe efter jobbet.

Ingredienser:

  • 200 g smör

  • 1,75 dl strösocker

  • 1,5 msk vaniljsocker

  • 2 tsk bakpulver

  • 2 msk ljus sirap

  • 5 dl vetemjöl

    Gör här:

  • Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.

  • Se till att smöret är rumsvarmt.

  • Vispa ihop mjukt smör, socker samt sirap i en bunke någon minut med elvisp.

  • Blanda vetemjöl, bakpulver samt vaniljsocker i en andra bunke.

  • Tillsätt mjölblandningen till smörblandningen samt rör ihop hastigt till en deg.

  • Dela degen i två delar. Rulla ut varje del till längder på ca 35 cm - de ska få plats liggandes på din ugnsplåt. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper med minst 8 cm mellanrum. Tryck och platta till dem lite med en gaffel.

  • Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter eller tills de fått fin färg.

  • Låt svalna något innan du skär dem medan de ännu är varma i sneda snitt på ca 2-3 cm breda kakor (snittar).

  • Låt sedan kakorna svalna helt. Dela och bryt sedan isär dem när de svalnat.

See this content in the original post
See this content in the original post