Sirapskakor
Dessa älskade småkakor som finns så många sorter utav. Idag bakade sonen klassiska sirapskakor som avnjöts till varsin kopp kaffe efter jobbet.
Ingredienser:
200 g smör
1,75 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
Se till att smöret är rumsvarmt.
Vispa ihop mjukt smör, socker samt sirap i en bunke någon minut med elvisp.
Blanda vetemjöl, bakpulver samt vaniljsocker i en andra bunke.
Tillsätt mjölblandningen till smörblandningen samt rör ihop hastigt till en deg.
Dela degen i två delar. Rulla ut varje del till längder på ca 35 cm - de ska få plats liggandes på din ugnsplåt. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper med minst 8 cm mellanrum. Tryck och platta till dem lite med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter eller tills de fått fin färg.
Låt svalna något innan du skär dem medan de ännu är varma i sneda snitt på ca 2-3 cm breda kakor (snittar).
Låt sedan kakorna svalna helt. Dela och bryt sedan isär dem när de svalnat.