Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Ugnspannkaka med bacon

Idag blev jag så sugen på ugnspannkaka med bacon. Orkade inte stå i köket för länge och då är det ju så smidigt att bara vispa ihop smeten, lägga på bacon och skjuts in i ugnen. Gjorde en snabb vitkålssallad till också.

Ingredienser:

  • 25 g smör

  • 4 dl vetemjöl

  • 7 dl mjölk

  • 3 ägg

  • 1/2 tsk salt

  • 1 pkt bacon(140g)

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Smält smöret.

  3. Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och vispa ihop.

  4. Knäck i äggen och tillsätt salt och det smälta smöret. Vispa ihop.

  5. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.

  6. Halvera baconskivorna och lägg ovanpå smeten.

  7. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills ugnspannkakan får fin färg och smeten är färdiggräddad.

  8. Servera med lingonsylt och en vitkålssallad.

See this content in the original post