Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Yorkshire pudding

Dessa små fluffiga skapelser liknar ugnspannkaka men är mer uppblåsta och fluffiga samtidigt som de är frasiga och krispiga. Servera till söndagssteken istället för potatis!

Ingredienser: 12 st

  • 3 ägg

  • 2 dl mjölk

  • 200 g vetemjöl

  • 1 krm salt

  • rapsolja

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Vispa ihop äggen.

  2. Tillsätt mjölk, salt och mjöl och vispa till en slät, klumpfri smet.

  3. Ta en muffinsform och fyll varje hål med 1 tsk rapsolja.

  4. Sätt ugnen på 190° och ställ in plåten. När ugnen är varm så är oljan klar. Lyft försiktigt ut plåten med den varma oljan.

  5. Fördela smeten i formarna, ungefär upp till hälften.

  6. Ställ in i ugnen ca 20-25 minuter. Öppna INTE ugnsluckan under tiden. De är klara när de fått en gyllene färg.

See this content in the original post