Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Asiatisk lax i friterat rispapper

Dessa asiatiska mumsbitar är enkla att göra, smakar underbart och kommer garanterat att imponera på dina gäster.

Ingredienser

10 –15 portioner

  • 300 g gravad lax

  • 1 äpple

  • 1 msk ingefära, skalad och riven

  • 1 ⁄2 msk sesamolja

  • salt efter smak

  • svartpeppar

  • 4 –5 blad rispapper

  • 5 dl raps- eller frityrolja

  • salt

  • gräslök

See this content in the original post

Så här gör du

 30 minuter

  1. Skär laxen i små bitar. Skala, kärna ur och finhacka äpplet. Blanda samman lax, äpple, ingefära och sesamolja. Smaka av med salt och peppar. Låt vila i kylen.

  2. Mät upp oljan i en kastrull som du får plats med ett helt rispapper i. Värm upp oljan till 150–160 grader. Lägg i ett rispapper åt gången– vips så har du ett friterat rispapper på ett par sekunder. Ta upp, lägg på hushållspapper, salta och bryt till cirka 7 × 7 centimeter stora bitar.

  3. Skeda upp laxen på rispappersbitarna. Garnera med gräslök.

See this content in the original post