efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Asiatisk lax i friterat rispapper

Asiatisk lax i friterat rispapper

Dessa asiatiska mumsbitar är enkla att göra, smakar underbart och kommer garanterat att imponera på dina gäster.

Ingredienser

10 –15 portioner

  • 300 g gravad lax

  • 1 äpple

  • 1 msk ingefära, skalad och riven

  • 1 ⁄2 msk sesamolja

  • salt efter smak

  • svartpeppar

  • 4 –5 blad rispapper

  • 5 dl raps- eller frityrolja

  • salt

  • gräslök

Så här gör du

 30 minuter

  1. Skär laxen i små bitar. Skala, kärna ur och finhacka äpplet. Blanda samman lax, äpple, ingefära och sesamolja. Smaka av med salt och peppar. Låt vila i kylen.

  2. Mät upp oljan i en kastrull som du får plats med ett helt rispapper i. Värm upp oljan till 150–160 grader. Lägg i ett rispapper åt gången– vips så har du ett friterat rispapper på ett par sekunder. Ta upp, lägg på hushållspapper, salta och bryt till cirka 7 × 7 centimeter stora bitar.

  3. Skeda upp laxen på rispappersbitarna. Garnera med gräslök.

processed_IMG_20200201_180343.jpg
Shabu shabu

Shabu shabu

Vårrullar

Vårrullar