Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Kimchi Jigae, koreansk kimchigryta

Då vi älskar asiatisk mat och jag nyss hade gjort en stor laddning kimchi, så lagade jag den här koreanska grytan med kimchi, sidfläsk och tofu. Så vansinnigt gott med ris till

Ingredienser: 4 portioner

  • 1 stor gul lök, i skivor

  • 4 salladslökar, skivade

  • 2 msk rapsolja, till stekning

  • 300 g rimmat sidfläsk, skivat

  • 6 dl kimchi

  • 6 dl vatten

  • 3 msk misopasta

  • 1 msk gochujang

  • 1 msk strösocker

  • 250 g tofu, i tärningar

  • 2 msk sesamolja

  • Salt

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Fräs lök, salladslök(spara lite grönt till garnering) och sidfläsk i en gryta. Tillsätt kimchin och fräs ett par minuter till.

  2. Tillsätt vattnet, misopasta, gochujang, sesamolja och strösocker. Låt koka 10 minuter.

  3. Rör om och lägg i tofun. Låt koka 10 minuter till. Smaka av med salt.

  4. Garnera grytan med salladslök, sesamfrön och servera med ris.

See this content in the original post