Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Okonomiyaki Japansk kålpannkaka

Okonomiyaki är en japansk pannkaka med kål. Det är en populär streetfood i Japan där okonomi står för ”det du gillar” och yaki står för ”stekt”. Otroligt gott och enkelt att göra.

Ingredienser: 2 portioner

Smet:

  • 2 ägg

  • 2 dl vetemjöl

  • 1,5 dl vatten eller dashi

  • 1/2 tsk bakpulver

  • 1/2 tsk salt

  • 200 g vitkål, strimlad

  • 2 salladslökar, tunt skivade

  • 1 msk inlagd ingefära, hackade

  • Bacon

Sås:

  • 3 msk ketchup

  • 2 msk worcestersås

  • 1 msk honung eller socker

  • 1 msk japansk soja

Topping:

  • Majonnäs

  • Salladslök

  • (Bonitoflingor)

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en stor skål. Tillsätt vatten och vispa slätt. I med äggen och vispa ihop smeten.

  2. Tillsätt vitkål, salladslök och ingefära. Rör om ordentligt.

  3. Värm en stekpanna med rapsolja på medelvärme. I med smeten och tryck ut ordentligt i stekpannan. Lägg på baconskivor över hela ytan och stek ca 5-6 minuter.

  4. Såsen: Blanda alla ingredienser till såsen i en skål.

  5. Vänd pannkakan, bred ut hälften av såsen ovanpå pannkakan och stek ytterligare 5-6 minuter. Tips: Lägg en stor tallrik på stekpannan och vänd allt uppochner så att kakan hamnar på tallriken. Stjälp ner kakan i pannan igen.

  6. Stjälp upp pannkakan med baconsidan uppåt på ett serveringsfat.

  7. Toppa med resterande sås, spritsad majonnäs, salladslök och eventuellt bonitoflingor.

  8. Smaklig spis!

See this content in the original post